Inloggen

Medewerkers van Mintus maken kennis met Wijzerzin

Ruim 900 medewerkers uit de zeven woonzorgcentra van welzijnsvereniging Mintus (Brugge) volgden workshops om kennis te maken met de nieuwe visie ‘Wijzerzin’. Elke bewoner, elke bezoeker en elke medewerker is uniek: dat is de kerngedachte van ‘Wijzerzin’.

Mintus-adviseur seniorenzorg Frank Debaere is verantwoordelijk voor de lancering van ‘Wijzerzin’:

“We hebben de tekst “Wijzerzin” gedoopt, omdat ze letterlijk de richting aangeeft. We willen nog ‘wijzer’ handelen en iedereen bij de woonzorgcentra van Mintus goesting geven om een ‘zorg met een plus’ te realiseren. Die zorg komt tegemoet aan de eigenheid en eigenwaarde van al onze bewoners. We beklemtonen ook de zinvolheid van het werken met onze bewoners.”

Pablo Annys, schepen van sociale zaken, legt verder uit dat de ambitie van Mintus is om een warme thuis te creëren in hun woonzorgcentra, waar iedereen zich welkom en gelukkig voelt. Met de introductie van 'Wijzerzin' wordt deze ambitie versterkt door de scherpe focus op inclusiviteit en betrokkenheid.

Christian Fillet, algemeen directeur, voegt hier nog aan toe dat ‘Wijzerzin’ ook gericht is op mobilisatie. Het betrekt bewoners, hun familie, bezoekers, vrijwilligers en buurtbewoners bij het dagelijks leven in de woonzorgcentra. De nadruk ligt op kwaliteit, innovatie en samenwerking over functies heen, om een toonaangevende rol in de zorg- en welzijnssector te blijven spelen.

Wijzerzin wordt in 2024 in ieder woonzorgcentrum van Mintus stap voor stap in de praktijk gebracht. Medewerkers krijgen de kans om hun steentje bij te dragen en eigen accenten te leggen, op maat van de visietekst.

 

Depuydt
0
7 February 2024

Nieuws & events

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Ik wil op de hoogte blijven!
OCMW Brugge gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.